Programok

Egy lapon - Nyitott szerkesztőség - Nyilvános szerkesztőségi találkozó #1

Esemény

05.03 17:00

online esemény

Vendégek: 

Clara Astiasarán (INSTAR / El Instituto de Artivismo Hannah Arendt)

Székely Katalin (OFF-Biennále, a Rend és képzelet kiállítás kurátora)

Damir Očko (a Rend és képzelet c. kiállítás egyik kiállító művésze)

Nagy Gergely, újságíró, az artportal.hu főszerkesztője

Az esemény házigazdái: Katarina Šević, Kálmán Rita, Lázár Eszter (az Egy lapon - Nyitott szerkesztőségi csapat állandó tagjai)

Lélegezd be a demokráciát! 

Az első nyilvános szerkesztőségi találkozón vendégeinkkel könyvek, szövegek, művek kapcsán a művészi szabadság és a szólásszabadság összefüggéseiről beszélgetünk. Milyen kérdéseket vet fel művészeti kontextusban a szólásszabadság, kinek van joga beszélni és miről? Mit jelent és jelentett ez különböző történelmi időszakokban, és hogyan függ össze mindez adott országok aktuális politikai berendezkedésével?

Egy lapon - Nyitott szerkesztőség

Az Egy lapon - Nyitott szerkesztőség a biennálé szervezőinek és résztvevőinek közös tudásmegosztó platformja. Célja egy közösen szerkesztett kiadvány létrehozása és olyan flexibilis és nyitott munkafolyamat kialakítása, amely közös gondolkodásra sarkall. A cím utal a közös publikációs (online és offline) felületre, amin dolgozunk, valamint az egyes projektek közötti kapcsolódási pontokra és asszociációkra.

A nyitott szerkesztőségi folyamat során – az idei OFF-Biennálé témájával és címével összhangban – a projektek között áramló levegőt szeretnénk megragadni; a közös rezonanciát felerősíteni és érzékelhetővé tenni.

A 2021-es OFF alatt négy nyilvános (online) szerkesztőségi programmal jelentkezünk, ahol az OFF projektek résztvevőivel, meghívott vendégekkel, a documenta fifteen együttműködő partnereivel (a lumbung inter-lokal tagjaival) könyvekről, művekről beszélgetünk, olvasunk, közösen lapozgatunk. Kollázsszerűen összeálló bejelentkezéseinken olyan, az OFF-Biennálén tematizált kérdésekhez kapcsolódunk, mint az önszerveződés, a közösségi pedagógia, a művészi szólásszabadság és az ökológiai fenntarthatóság.

Az Egy lapon - Nyitott szerkesztőség egy hosszú távú projekt, ami kapcsolódik az OFF-Biennálé részvételéhez a documenta fifteenen.

További információ a projektről: offbiennale.hu/2021/projects/nappali-living-room

A projekt kezdeményezője: Katarina Šević

Állandó szerkesztőségi tagok: Kálmán Rita, Lázár Eszter, Katarina Šević

Az Egy lapon - Nyitott szerkesztőség projekt a Nappali kapcsolódó esemény-sorozata.

A budapesti Nappali az OFF documenta fifteenen való részvételének előkészítő eseménye a lumbung inter-lokal keretében. A Nappali a Goethe-Institut nagyvonalú támogatásával valósul meg.

Angol nyelven, Livestream az OFF-Biennále Budapest Facebook oldalán keresztül.

Kapcsolódó programok:

12:00| 04.23
Nappali / Living Room