Programok

HÍRDALCSOKOR: Nem cukorból vagyunk, hanem betonból

Alicja Rogalska, Erdődi Katalin, Annus Réka és a Kartali Asszonykórus együttműködése - kiállítás

Kiállítás

04.23 - 05.30

1052 Budapest, Vitkovics Mihály utca 3

Részt vevő kurátorok: Erdődi Katalin

Záró hétvége, hosszabb nyitvatartással / Closing weekend with longer opening hours:

Csütörtök-Péntek / Thursday-Friday: 14.00-19.00

Szombat-Vasárnap / Saturday-Sunday: 12.00-19.00

Vasárnap 17 órától Erdődi Katalin kurátor és Annus Réka népdalénekes záró tárlatvezetést tartanak (szabadtéren, a kiállítótér előtt), regisztráció: hirdalcsokor@gmail.com! / On Sunday from 5pm finissage guided tour with curator Katalin Erdődi and folk singer Réka Annus. Open-air event, in front of the exhibition space, please register at hirdalcsokor@gmail.com!

Támogatók: Adam Mickiewicz Intézet, Osztrák Kulturális Fórum, Budapest, Osztrák Szövetségi Művészetért, Kultúráért, Közszolgálatért és Sportért Felelős Minisztérium

Az OFF-Biennále Budapest és az Art At Work Egyesület (Bécs) koprodukciója.

A Vitkovics Mihály utcai egykori Patyolat-üzletben Nem cukorból vagyunk, hanem betonból címmel valósul meg a HÍRDALCSOKOR projekt kiállítása, ahol az alkotók a Kartali Asszonykórussal közösen készített két új videómunkát mutatják be. 

HÍRDALCSOKOR Magyarország gazdag népi, elsősorban népzenei hagyományából merít és különböző generációkhoz tartozó nők tapasztalatain keresztül beszél a vidéki élet kihívásairól. Alicja Rogalska, Londonban élő lengyel képzőművész, Erdődi Katalin kurátor és Annus Réka népdalénekes a Kartali Asszonykórussal dolgoztak együtt a Pest megyei nagyközségben. Közös munkájukban az alkotói folyamat célja a népdalkör repertoárjában szereplő dalok átköltése — újragondolása és aktualizálása — volt úgy, hogy az új szöveg a kórustagok élethelyzetét és mindennapjait, az általuk fontosnak tartott kérdéseket, témákat dolgozza fel.

A kiállítás részeként látható lesz a kórussal közösen írt új dalcsokor videóklipje, melyet Kartal különböző helyszínein forgattak az alkotók, valamint a Kartali kerekasztal című harminc perces werkfilm, amely betekintést nyújt a forgatást előkészítő próbákba, beszélgetésekbe és a kollaboratív alkotófolyamat közösségi pillanataiba. Ugyancsak itt lesz elérhető az együttműködés „daloskönyve” is, egy kottákat, dalszövegeket, esszéket és gazdag képanyagot tartalmazó művészeti kiadvány. Kijárási korlátozás esetén a videómunkák online lesznek megtekinthetőek!

Magyar nyelven, angol feliratokkal.


A helyszín kerekesszékkel akadálymentesen megközelíthető. A bejárati ajtó szélessége 90 cm.

A program (magyarul értő) látáskorlátozott érdeklődőknek is ajánlott.


Sajnos, a május végére tervezett köztéri performanszokat a Kartali Asszonykórussal és a Varsányi Szirénekkel a járványügyi helyzet és a gyülekezési jog tisztázatlansága miatt el kellett halasztanunk és 2021. szeptember elején, a PLACCC Fesztivállal együttműködésben fogjuk bemutatni. Részletek hamarosan!