10.07
2:00
Aki bújt, aki nem Esemény

Vázlatok egy emlékműhöz

köztéri akciók

Helyszín: Szent István Park
1137 Budapest

Manuel Pelmuş táncos, koreográfus, performansz-művész. Képeket, szobrokat, műegyütteseket elevenít meg és értelmez újra, visszaveszi a történetmondás lehetőségét annak intézményesült képviselőitől, a múzeumoktól, műemlékektől. Improvizatív, mégis felépített módon dolgozik, alkalmazkodva a bemutatás fizikai és társadalmi közegéhez.

Az OFF-Biennále keretében a vele dolgozó gyerekekkel, fiatalokkal közösen olyan budapesti köztéri szobrokkal emlékművekkel foglalkozik, amelyek valamilyen történelmileg jól beágyazott és a jelenben is meghatározó értéket képviselnek. A Budapeste fel- és eltűnő köztéri szobrok mozgásnyelvi újraalkotásával, továbbgondolásával közzé teszik azt, ami a közé.

A köztér az átváltozás és a játékosság terepe lesz, ahol átfogalmazható az ünneplés ceremóniája és újraírható a történelem. Eleven, teremtő térré válik ahelyett, hogy csupán eszmék reprezentációjának kulisszája volna.

Támogatók: Az OFF-Biennále 2017-es kiadásának fő együttműködő partnere a lipcsei GfZK – Galrerie für Zeitgenössische Kunst. Az együttműködés támogatója a Német Szövetségi Kulturális Alap. 
Román Kulturális Intézet, Budapest; Erste Stiftung

Köszönet: Kempelen Farkas Gimnázium, Budapest 7A osztálya és Berei Zoltán Tanár Úr

Részt vevő művészek: Pelmuş, Manuel

Részt vevő kurátorok: Az OFF-Biennále kurátori csapata

Kurátorasszisztensek: Gálik Eszter, Tyekvicska Virág, Varga Lili

Aki bújt, aki nem program

http://www.martinjanda.at/en/a...