10.02- 10.31
Kiállítás

Idegen a senkiföldjén

Helyszín: 1111 Galéria
1111 Budapest, Kende u. 1.

Valahol egy magyar kisvárosban meggyilkolnak egy külföldi turistát. A hír sokkolja a közvéleményt. Ritkán ölnek meg Magyarországon külföldieket, még ritkábban járják hátizsákos turisták a magyar vidéket. Az sem tipikus, hogy az illető nomád körülmények között, egy vasútállomás mellett ver sátrat, és heteken át itt tölti a napjait.

A tragédia nem az ország egyik sötét zugában esett meg, ahol tombol a nyomor és a szegénység. A helyszín szépen fejlődő alföldi kisváros, ahol virágzik a turizmus, néhány nagyobb vállalkozás is hozzájárul a gyarapodáshoz. Nincs kilátástalan nyomor. Ugyanakkor rengeteg árva gyerek él itt nevelő szülőknél. A helyi értelmiség szégyenteljes, de véletlen esetként tekint a gyilkosságra, és főként azt sajnálja, hogy a város neve csak a véres ügy miatt kerül be a médiába.

A kiállítás nem csupán az áldozat és a gyilkosok történetére fókuszál, hanem a kisvárosra, és az ott lakó polgárokra is. Tényleg csupán a véletlen műve, hogy megtörténhetett egy ilyen borzalmas eset? Kié a felelősség? A gyilkosé, az áldozaté, vagy a társadalomé? Szász Lilla képzőművész és Hidas Judit író közös projektjének nem célja, hogy dokumentarista módon adja vissza a hétköznapi valóságot, a bemutatott történet számos fiktív elemet is tartalmaz.


Támogatók: Eleven Blokk, INDA Galéria, Relatív Kft.

Köszönet: Eleven Blokk, Erőss Nikolett, Haagen Imre, INDA Galéria, Kecskeméti Megyei Bíróság, Molnár Istvánné, Németh Kriszta, Ongjerth Dániel, Simon Kati, Tiszakécske Város Önkormányzata, Tiszakécske Rendőrség, Tulisz Hajnalka

Részt vevő művészek: Hidas Judit; Szász Lilla

Részt vevő kurátorok:

Szakmai konzulensek: Erőss Nikolett, Simon Kati


nyitva tartás:
Hétfő: 11:3014:30
Kedd: 10:00-15:00
Csütörtök: 15:00-17:00
Péntek: 10:00-12:30
Vasárnap: 12:00-14.30

Kapcsolódó programok:

Hol nem volt? - 10.02 2:00
Idegen a senkiföldjén, megnyitó - 10.02 2:00