09.30- 10.01
Esemény

Az Állam

performansz

Helyszín: ImagineBudapest / Budapest Point
1053 Budapest, Királyi Pál u. 18.

Úgysem lehet semmit csinálni, úgyhogy meg se próbáld. A tömeg nem tud megváltoztatni semmit. Az ellenség kiléte nem egyértelmű. Ez tiltakozás, nem öngyilkosság. De az lett belőle.

Az Állam egy színházi esemény - színészek és rendező nélkül. Rajtunk múlik, hogyan építünk társadalmat, hogyan működnek a hatalmi viszonyok egy demokráciában és nekünk kell rájönnünk, kik veszélyeztetik a hatalmi egyensúlyt. A performansz egy fiatal bolgár férfi, Plamen Goranov történetén alapszik, aki 2013-ban felgyújtotta magát az állammal szembeni tiltakozásul, és Bulgáriában az ellenállás jelképévé vált.

Az Államot Bulgáriában két éven át nem lehetett bemutatni. Azt követően, hogy 2015-ben meghívták Európa egyik legfontosabb színházi fesztiváljára, a berlini Theatertreffen-re, a  világ húsz színházi fesztiválján, három kontinensen mutatták be. Budapesten ez lesz az első előadás.

A korlátozott férőszám miatt regisztráció szükséges a preferált időpont megadásával: critiqueandculture@gmail.com

A performansz magyarul zajlik.

Köszönet a művésznek, és mindazoknak, akik segítettek a performansz megvalósításában. Külön köszönet a budapesti Bolgár Kulturális Intézet, a budapesti Goethe Intézet és az ImagineBudapest támogatásáért.

Szervező intézmény Critique&Culture e.V.
Támogatók: Bolgár Kulturális Intézet, Goethe Intézet, Mobil Audio and Light Kft. és ImagineBudapest

Részt vevő művészek: Manuiloff, Alexander

Részt vevő kurátorok: Krasznahorkai Kata

A performansz 19:30-kor kezdődik.

Kapcsolódó programok:

Taking Time - 09.30 2:00