Programs

'Ezerlapos könyvet kaptam'

gombamatiné, szabadtéri olvasás

Event

09.05 4:00 pm

Culinary Institute of Europe 1085 Budapest, Kőfaragó u. 13.

Participating artists: Csilla Hódi

A MENÜ imaginaire keretében látható Matango bár installációhoz kapcsolódóan Hódi Csilla egy gombamatinére várja az érdeklődőket az ujgur gombás szólás hívószavával.

Bár a gombabárból terjengő gombaundort vágni lehet a kiállítótérben, együtt képesek lehetünk kezelni a helyzetet... A gombamatiné alkalmával a 'Termesszünk gombát!' helyi Facebook-csoport néhány lelkes tagjával együtt megkíséreljük kiegészíteni az installációt a csoporttagok otthonaiban megkezdett gombakolóniákkal. A kiállítótér felfedezése után a közeli Gutenberg téren spontán szabadtéri piknik közepette két érdekes gombás szöveget szövünk össze gondolataink fonalaival. Kérjük, jelezzétek részvételi szándékotokat egy email megírásával a boszorkanykorok@pm.me címre.

A szövegeket nem szükséges előre elolvasni, a helyszínen közösen fogjuk majd szétszálazni őket, nyomtatott példányokkal készülünk a következő szövegek rövid részleteivel:

Zsigmond Győző: A reneszánsz etnomikológiája, az etnomikológia reneszánsza, 2010

Merlin Sheldrake: Entangled Life, 2020

!!! A kiállítótérben a hatályos jogszabályok betartásával egyszerre csak 6 látogatható lehet jelen, maszk viselése kötelező. !!!

A program az OFF-Biennále Budapest 2020 keretében jött létre, a MENÜ imaginaire kiállítás kísérőeseménye.

További infó a kiállításról: https://www.facebook.com/event...