Programok

Online vetítés: HÍRDALCSOKOR & KARTALI KEREKASZTAL

A KAJET folyóirattal közös program

Esemény

05.29 - 05.31

online esemény

Részt vevő kurátorok: Erdődi Katalin

Magyar nyelven, angol felirattal. / In Hungarian with English subtitles.

Támogatók: Adam Mickiewicz Intézet, Osztrák Kulturális Fórum Budapest, Osztrák Szövetségi Művészetért, Kultúráért, Közszolgálatért és Sportért Felelős Minisztérium

Az OFF-Biennále Budapest és az ART AT WORK Bécs koprodukciója.

Bemutatjuk a HÍRDALCSOKOR művészeti együttműködés keretében készült két videómunkát, melyet három napon át online is megnézhettek!

A HÍRDALCSOKOR Magyarország gazdag népi, elsősorban népzenei hagyományából merít és különböző generációkhoz tartozó nők tapasztalatain keresztül beszél a vidéki élet kihívásairól. Alicja Rogalska, Londonban élő lengyel képzőművész, Erdődi Katalin kurátor és Annus Réka népdalénekes a Kartali Asszonykórussal dolgoztak együtt a Pest megyei nagyközségben. Közös munkájukban az alkotói folyamat célja a népdalkör repertoárjában szereplő dalok átköltése - újragondolása és aktualizálása - volt úgy, hogy az új szöveg a kórustagok élethelyzetét és mindennapjait, az általuk fontosnak tartott kérdéseket, témákat dolgozza fel.

Az online vetítés részeként látható lesz a kórussal közösen írt új dalcsokor videóklipje, a HÍRDALCSOKOR, melyet Kartal különböző helyszínein forgattak az alkotók, valamint a KARTALI KEREKASZTAL című harminc perces werkfilm, amely betekintést nyújt a forgatást előkészítő próbákba, beszélgetésekbe és a kollaboratív alkotófolyamat közösségi pillanataiba.HÍRDALCSOKOR (2020, video, 9’16”)

Alicja Rogalska, Erdődi Katalin, Annus Réka és a Kartali Asszonykórus együttműködése


KARTALI KEREKASZTAL (2020, video, 30’53”)

Erdődi Katalin és Alicja Rogalksa